sportparent

Sportoló gyerekek szüleinek szóló cikksorozatunk következő számában az edzővel való kapcsolattartást járom körül. Minél központibb helyet foglal el a sport a gyermek életében, annál fontosabb lesz az edző személye is, hiszen a gyerek egyre több időt tölt vele. 

Bővebben

tanulas

Az ügyes gyerek hamar szemet szúr az edzőnek, és ilyenkor az edző jelzi is a szülőnek, hogy érdemes lenne komolyabban foglalkozni a sporttal. De a szülő ilyenkor képes a gyermek érdekeit nézni és túllépni a saját vágyain?

Bővebben

serules

Egyszer minden sportkarrierben eljön az az idő, amikor a sportolónak pszichológiai segítségre van szüksége. Lehet ennek oka egy sérülés, mely után nem árt egy kis önbizalom növelés vagy éppen a karrier lezárása, amelyet sokan krízisállapotként élnek meg.

Bővebben

gyerek

Melyik apa, vagy anya ne vágyna arra, hogy gyereke kitűnjön a többiek közül? A helyzet azonban ennél egy kicsit bonyolultabb, az élsport világa ugyanis speciális közeg.

Bővebben

sports

Sportpszichológushoz a sportolók többsége akkor fordul, ha a teljesítménye romlik, vagy valamilyen oknál fogva elégedetlen azzal. Mit tesz ilyenkor a pszichológus? Feltérképezi a teljesítmény-elakadás hátterét, és segít a sportolónak megszűntetni azt, túllendülni rajta.

Bővebben