pszichológusnál

Mielőbb lépéseket kell tenni a gyógyulás érdekében? Felmerülhet benned a kérdés, miért kell ehhez pszichológus? A lényeget már megértetted ezekből a cikkekből, a barátaiddal fogsz tudni beszélgetni a problémádról, és ott a megértő párod/édesanyád/unokatesód is. Különben is, már 2 cikkel ezelőtt tollat ragadtál, és összeírtad a konfliktusaidat, problémáidat, amiket most már aztán tényleg meg fogsz oldani.

Bővebben

panik

Legyen szó szakításról, halálesetről, a munkahely vagy a lakóhely elvesztéséről, olyasmi tűnik el az életünkből, ami az alapvető biztonságérzetünkhöz szükséges. Azok, akiknek a számára a korábbi élményeik miatt különösen fontosak ezek a külső tényezők a belső biztonságérzetük megtartásához, hevesebb szorongással reagálnak a veszteségélményekre, tehát veszélyeztetettek a pánikbetegség szempontjából.

Bővebben

panikk

A pánikroham az intenzív félelem állapota, mely váratlanul, hirtelen lép fel, és általában 10-30 perc alatt le is cseng. A félelemhez a rosszullét érzése társul, olyan testi tünetek, amelyek megrémisztik a pácienst, aki úgy érzi, orvosi beavatkozásra lenne szüksége. Tehát nagyon különbözik attól a mindennapos izgalomtól, amit egy vizsgahelyzet vagy egy randevú előtt érzünk, különösen amiatt, hogy nincs egyértelmű kiváltó oka.

Bővebben

panik2

Ha valakinél pánikbetegséget diagnosztizálnak, mint minden más betegségnél, itt is természetesen ötlik fel benne a kérdés, hogy mitől alakult ki. Hiszen ha megértjük, hogyan alakult ki, talán könnyebben legyőzhetjük, és megelőzhetjük az újbóli előfordulását is.

Bővebben

panik kezelese

Az első és legfontosabb lépés, hogy felismeri a problémát. Ha idáig jutottál cikkeink olvasásában, valószínűleg jól meg tudod ítélni, hogy esetedben, vagy ismerősödnél felmerül-e a pánikbetegség lehetősége. Ha pedig úgy érzed, érintett vagy, vagy ismersz olyat, aki az lehet, a cikkben elolvashatod, hogy mi segíthet. 

Bővebben

agoraphobia

Egyetlen pánikroham előfordulásától még nem kell megijedni, sokakkal előfordul. Ugyanakkor, ha a pánikrohamok visszatérően jelentkeznek, és a megjelenésüktől való félelem kezdi uralni az életünket, akkor már pánikzavarról van szó, aminek kezeléséhez szakember segítsége szükséges.

Bővebben

kontrol

A gyengeségeinket, fáradtságunkat, problémáinkat igyekszünk elrejteni mások elől, nehogy kiderüljön, valójában sebezhetőek vagyunk. Ráadásul a világhálón való jelenlétünk miatt egyre hosszabb az az idő, amit mások figyelmében töltünk. Csak mosolygunk, és igyekszünk fenntartani a látszatot, ami mintha mindennél fontosabb lenne.

Bővebben