Válassz egy kisembert, megmondjuk ki vagy!

Ez a Pip Wilson brit pszichológus által kidolgozott teszt, az egyik legegyszerűbb módja érzelmi intelligenciánk állapotának kimutatására.  A tesztet eredetileg a diákok tanulási nehézségeinek vizsgálatára fejlesztette ki, de a későbbiekben kiderült, hogy felnőtt embereknél is tökéletesen alkalmazható.  

 

Hogyan is működik a teszt?

Az ábrán látható kis emberfigurák más-más lelkiállapot fejeznek ki. Nincs más teendőnk, mint kiválasztani azt a figurát, amelyről leginkább azt gondoljuk, hogy hasonlít ránk, leginkább jellemzi jelenlegi lelki állapotunkat. Ha ez megtörtént válasszuk ki azt, amelyikre szeretnénk a leginkább hasonlítani. 

Mit mondanak el rólad választásaid?

Ha az 1,3,6 vagy 7-es figura közül választottál, akkor elég motivált vagy az életben. Nem félsz  semmilyen akadálytól, bármit képes vagy leküzdeni.


Ha a 2,11,12,18 vagy 19-es emberke jellemez téged a legjobban, akkor szinte biztos, hogy egy beszédes, kommunikatív személy vagy, aki bármikor készen áll, hogy a barátainak segítsen.


Ha a 4-es figurát választottad stabilan megállod a helyed az életben, igyekszel minél több dolgot megvalósítani.


Mindig fáradt, gyenge, és nincs elég erőd a mindennapokhoz? Nem csoda, ha az 5-öst választottad.


A 13-as és 21-es figura egy visszafogott, magába forduló személyiségről árulkodnak.  Sokszor küzdesz belső konfliktusokkal, amelyeket nem szeretsz senkivel megosztani.


A 8-as figura leginkább csak magára gondol, és hajlamos teljesen elmélyülni a saját világában.


A 9-es figurával azonosulsz leginkább? Akkor biztosan imádsz szórakozni, és alapjába véve boldog ember vagy.


Amennyiben a 10-es vagy a 15-öst választottad, akkor félelmetesen képes vagy alkalmazkodni az életben, és igencsak optimista személyiséggel áldott meg a sors.


A 14-es figura egy lelki traumát élt át, ami miatt érzelmileg szinte teljesen összeomlott. Súlyos krízisen megy keresztül.


A 20-ast választottad? Hihetetlen önbizalommal rendelkezel. Mindig te irányítasz, igazi vezéregyéniség vagy, aki arra törekszik, hogy a körülötte lévők mindig adjanak a véleményére.


A 16-ost választottad? Akkor belefáradtál, hogy mindig támogatnod kell valakit. Ezért öleled át azt, aki a 17-est választotta, aki arra törekszik, hogy minél jobban ráfigyeljenek.