mosoly

Észrevetted már, hogy a kávézókban, boltokban és számtalan ügyfél központú helyen, mindig mosolygós emberek üdvözölnek? Esetleg te is közéjük tartozol? Élvezed a munkád, és az új emberekkel való találkozást vagy a mosoly a munkaköri leírásod része?

Bővebben

nem

Természetes, hogy bizonyos helyzetekben megteszed azt, amit kérnek tőled, mert éppen belefér az idődbe és valóban nem okoz terhet. Ugyanakkor számtalan olyan szituációba keveredhetsz, mikor szükséged lesz a „nem” szó használatára.

Tovább >>

onervenyesites

Vannak olyan helyzetek, amikor Te szeretnél kérni valamit a másiktól. Valljuk meg, olykor ez sem egyszerű feladat! Előfordulhat olyan, hogy azt szeretnéd, a másik változtasson valamit viselkedésén, de lehet, hogy bizonyos dolgokat tisztázni szeretnél, ehhez pedig azt is szükséges elérned, hogy a másik időt szánjon rád és meghallgasson.

Bővebben

stressz58

A hatékony és pozitív kommunikáció mellett nagy segítséget jelenthet egy másik technika, mellyel saját belső feszültségünket tudjuk sikeresebben csökkenteni. Ez a készség az átkeretezés.

Tovább >>

vezetoi valsag

A vezetők, a menedzserek a stressznek különösen kitett helyzetben vannak, hiszen munkájuktól nem csak a saját, hanem az alkalmazottaik, de akár a teljes cég jövője is függhet. Ezt a terhelést nagyon kevesen bírják el huzamosabb ideig.

Tovább >>

stressz 7 nagy

A „stressz” szó eredetileg egy olyan orvosi kifejezés, mellyel a szervezet különféle ingerekre nem specifikus válaszát írták le. Napjainkban a szó kissé tágult értelmezésben jelent egyfelől hirtelen jött helyzetek mentén kialakult félelem/veszélyérzetet, izgatottságot, fokozott anyagcserét (kiválasztást) verejtékezést, étvágytalanságot, remegő hangot…

Tovább >>

kiégés

Az ember manapság fokozott teljesítménykényszer, stressz alatt éli mindennapjait. Hajtja a mókuskereket és észre sem veszi, hogy lassan, de biztosan tönkreteszi magát. Igaz ugyan, hogy teher alatt nő a pálma, de elfelejtik megtoldani eme bölcsességet azzal, hogy az a törzs bizony túl is terhelődhet, netán ketté is törhet.

Tovább >>

eletkozepi valsag

Az életközépi válság olyan állapot, ami a középkorral járó változások nyomán alakul ki, és nagyjából a 30-50 éves korosztály 10%-át érinti. Mint minden válság/krízis, ez is változást sürgető helyzet, amiről úgy érezheted, nem tudod elkerülni sem, és megoldani sem.

Tovább >>

stressz kezelese

Gyors autó, gyors vonat, gyorsétterem, gyors megoldások, gyors, lényegre törő kommunikáció. Már csak így van esélyünk életben maradni ebben a felgyorsult világban, amelyet ráadásul mi teremtettünk magunknak.

Tovább >>