Vásárhelyi Dorottya


Miben segít Dorottya

Általánosabb pszichológiai kérdések

Életvezetési problémák, hangulatzavarok, félelmek, szorongások, levertség, kedvetlenség, önértékelési problémák, párkapcsolati problémák, túlzott izgulás, feszélyezettség, pszichoszomatikus zavarok, addiktológiai problémák.

Szexuálpszichológiai kérdések

Merevedési zavar, korai magömlés, hüvelyi/csiklói orgazmus hiánya, magömlés hiánya, kapcsolatból hiányzó szenvedély újraélesztése, párkapcsolati konfliktus, kommunikációs problémák, önbizalom és testkép problémák, párkeresési problémák.


Egyeztess időpontot Dorottyához:

06 70 520 8482

Bemutatkozás

Vásárhelyi Dorottya vagyok, pszichológus, szexuálpszichológiai szakpszichológus, és Williams ÉletKészségek facilitátor. Diplomáimat a Debreceni Egyetemen, és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem.

Az egészségfejlesztés és az egészségpszichológia területén dolgoztam eddig, mivel számomra a testi-lelki egészség egyaránt fontos, vallom, hogy a kettő kéz a kézben jár. Szeretnék elhivatott, és hiteles szakember maradni, így magam is rendszeresen sportolok, és felelősséget vállalva igyekszem megteremteni saját egészségemet.

„A testi és a lelki egészség kéz a kézben jár”

Számos életmód témájú csoportot, például dohányzásleszokás támogató és testsúly kontroll csoportot, valamint stresszkezelő, kiégésmegelőző tréninget tartottam országszerte egészségügyi szakdolgozóknak, pedagógusoknak és a lakosságnak egyaránt.

Az életmód témájú csoportok bizonyítottan hatékony módszereken alapulnak, kiegészülve az aktuális kognitív és metakognitív pszichológia eszközeivel. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Ápoló Msc képzésén megbízott oktatóként Egészségfejlesztés és egészségnevelés tantárgyakat oktattam, mely során a viselkedésváltozás modelljeiben, a minimál intervenció és a motivációs interjú eszközeiben, valamint a stressz-egészség kapcsolatában mélyülhettek el a hallgatók.

Többek között ezen módszerekkel szeretnék segíteni a hozzámforduló életmódváltás előtt állókon.

„Üdítő élmény a támogató, együttérző figyelem”

Tapasztalatom szerint a másiknak szentelt aktív, empátiás figyelem már önmagában is gyógyító erővel bír. A legtöbb ember rohan, kapkod, siet egyik helyről a másikra, igyekszik megfelelni az élete különböző területeiről származó elvárásoknak. Emiatt alig van igazán jelen egy helyzetben, sokszor már azon gondolkodik, mi a következő feladat, állomás.

Így egyre ritkábbá válik a csendes, nyugodt környezetben megvalósuló támogató, és türelmes partneri kommunikáció. A mai modern ember számára üdítő élmény a neki szentelt empátiás figyelem, és az ehhez kapcsolódó támogatás. Ennek alapján igyekszem a hozzám fordulóknak teljes figyelmet és empátiás odafordulást szentelni a különböző pszichológiai eszközök javaslata és gyakorlása mellett.

Szexuálpszichológiai szakpszichológusként

Szexuálpszichológiai szakpszichológusként várom a szexualitás területén elakadást tapasztaló, de javulásban bízó klienseket. Gyakran előfordul, hogy bizonyos szexuális problémák mögött olyan társadalmilag meghatározott hiedelmek állnak, melyek rombolják az egyén önértékelését, ezáltal valóban visszaveszik a szexuális izgalmat, fenntartva ezzel az eredeti problémát is.

Fontos célom a problémák mögött húzódó hibás gondolkodás javítása és egy stabilabb, pozitívabb szexuális önértékelés kialakítása. Ezek mellett a szexuálterápia viselkedésterápián alapuló bevált módszereinek, és az egyre nagyobb teret követelő mindfulness segítségével facilitálom a hozzám fordulók teljesebbnek megélt szexuális életét, és szexuális egészségét.

Mindezek mellett a többéves stresszkezelő tréneri tapasztalatomat felhasználva igyekszem segíteni klienseimet a mindennapi problémák hatékonyabb menedzselésében, a konfliktusok kezelésében, és a kommunikációs hibák kiküszöbölésében.

Objektív, de empatikus, támogató szakemberként segítek felismerni, és megfogalmazni az egyedi érzelmeket, igényeket, vágyakat, úgy hogy az konstruktív és célravezető legyen.


Szexuálpszichológus mit jelent?

A szexuálpszichológus a szexuális életben felbukkanó problémákat, elakadásokat kezeli, terápiás beszélgetéseken keresztül. Adrienn az emberi lélek és személyiség működésének megismerése (pszichológus diplomája) után tanulmányait nem hagyta abba, hanem tovább képezte magát, jelenleg szexuálpszichológiai szkképzésben vesz részt.

Szexológus tanulmányai és gyakorlati munkája során külön figyelmet kap a szexualitás, a szerelem, párkapcsolat témaköre, ezáltal ezen a területen mélyebb tudással, ismerettel, tapasztalattal rendelkezik, mint a „hagyományos” pszichológusok. Ő jelenleg szexuálpszichológiai szakpszichológus jelölt.

A szexuális élet elakadásain kívül a párkapcsolati nehézségek megoldásában, az önbizalom fejlesztésében, párkeresési nehézségek, magány és egyedüllét érzésének enyhítésében is segítséget nyújt.

Mikor fordulj szexuálpszichológushoz?

”Nem megy a szex. Nem tudok ellazulni, nem tudok teljesíteni…..”

”Szeretjük egymást, de az ágyban valahogy nem az igazi….”

”Az elején annyira jó volt vele, volt szenvedély, a szex fantasztikus volt…. Nem értem mi történt…”

”Nekem valahogy nem megy a szerelem, nem tudok összehozni egy normális kapcsolatot”

Ha érzed, hogy szerelmi életed, párkapcsolatod tartósan nehézségekbe ütközik, és az elakadások megoldása egyedül vagy együtt, próbálkozás ellenére sem megy, vagy ha jóllétedet, hangulatodat és a boldog jövő képét reménytelennek és szertefoszlani látod, fordulj hozzá mielőbb.


Gyere el hozzánk, segítünk.

Egyeztess időpontot Vásárhelyi Dorottya pszichológushoz:

06 70 520 8482

Miért nálunk válassz pszichológust?


Ki a legjobb pszichológus NEKED?

Amikor felhívsz bennünket, asszisztensünk veszi fel a telefont, aki megkér Téged, hogy töltsd ki az online kérdőívünket. Ezt a klinikai szakpszichológus kollégánk értékeli ki, mert ő pontosan ismeri a munkatársaink szakterületét, jártasságát a különböző problémákban és ennek megfelelően javasol pszichológust számodra.


Megoldás most

a jelenre Fókuszálunk

A terápia kezdeti fázisában a jelen problémáira koncentrálunk, hiszen a kliens a jelenben él, most van szüksége új, kielégítőbb működésmódokra. A tartós pszichés jól-lét kulcsa az, hogy a pszichológus ne csupán tüneti kezelést adjon, hanem a mélyen gyökerező, kiváltó okokat is segítsen felderíteni.

GYÓGYSZER NÉLKÜL?

A pszichoterápia és a pszichológiai konzultáció alapvetően gyógyszerek nélkül zajlik. Viszont amennyiben szakemberünk úgy ítéli meg, hogy gyógyszeres kiegészítő kezelésre is szükség van, akkor pszichiáter kolléga bevonását javasolja, amire rendelőnk keretei között is lehetőség nyílik.


Ha segítségre van szükséged, egyeztess időpontot munkatársainkhoz:


A te fejlődésedre koncentrálunk

Munkatársaink elkötelezetten azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban, tartós állapotjavulást érjenek el.

Természetesen mi sem "varázspirulát" kínálunk, hiszen a valódi változás benned zajlik, amiért aktívan tenned kell, de szakembereink minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megértsd a nehézségeidet és egy örömtelibb életet élhess.


Ha azt akarod, hogy a terápia valóban használjon is, és ne csak "eljárj" valahova, kérj időpontot hozzánk:

06 70 520 8482

Szeretetteljes személyiség

Munkatársnak olyan pszichológus kollégákat választunk, akik szakmailag elhivatottak, tapasztalattal rendelkeznek és személyiségükben is bizalmat hordoznak. Kollégáinkat olyan embereknek tartjuk, akikhez mi magunk is bátran fordulnánk segítségért, és kezdenénk közös munkába velük.

ELÉGEDETT kliensek

A klienseink visszajelzési és a több ajánlás útján érkező ügyfelek megerősítenek bennünket abban, hogy szakmailag kompetens kollégákkal dolgozunk, és a hozzánk fordulók problémáin a legjobb tudásunk szerint igyekszünk segíteni.

Alapos szakértelem

Rendelőnk szakmai színvonalának garanciái:

  • Pszichológus munkatársaink a pszichológus diploma megszerzése után is folyamatosan képzik magukat. Klinikai szakpszichológiai vagy PhD és különféle módszerspecifikus képzéseken vesznek részt.
  • Egészségügyi tevékenységüket az ÁNTSZ engedélyezte mind a tanácsadás, mind a pszichoterápia (klinikai szakpszichológusi képesítéssel) területén.
  • Pszichológus munkatársaink részt vesznek legalább egy módszerspecifikus képzésben is pl: Integratív Pszichoterápiás Egyesület, Magyar Családterápiás Egyesület, Magyar Pszichodráma Egyesület, Magyar Hipnózis Egyesület, Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület.

 

Sokszínű személyiség

A kiválasztás során olyan jellemzőket kerestünk a kollégák szűrése során, amelyeket értékesnek tartunk egy pszichológus személyiségében, mint például életszeretet, sokszínűség, empátiás készség és hatékonyságra törekvés, hiszen a jó szakember a személyiségével is részt vesz a gyógyításban.

Munkatársainkat nyilvános álláspályázatokon keresztül választottuk ki. Vezérelvünk az egyediség tiszteletben tartása, a tolerancia, valamint az ügyfél- és célközpontúság.


Gyere el hozzánk, segítünk.

Egyeztess időpontot pszichológusunkhoz:

06 70 520 8282

Szakértői felkérések

Központunk munkatársai rendszeres megkeresést kapnak az alábbi médiaszereplőktől, ahol különböző témák kapcsán kikérik a véleményünk a megjelenő anyagok elkészítéséhez.


Ha segítségre van szükséged, egyeztess időpontot munkatársainkhoz: