Oláh Dorottya


MIBEN SEGÍT Dorottya?

Gyermekek túlzott szorongása, új helyzetektől való félelem, lámpaláz, beilleszkedési nehézségek, tanulmányi eredmények romlása, veszteségek feldolgozása, indulatkezelési nehézségek, szobatisztasági gondok, testvérféltékenység.


EGYEZTESS IDŐPONTOT Dorottyához:

06 70 520 8482

BEMUTATKOZÁS

Oláh Dorottya vagyok, 2006-ban diplomáztam pszichológusként a Károli Gáspár Református Egyetemen, ezt követően a tanulmányaimat folytatva serdülő- és bábjáték terapeuta, majd integratív gyermekterapeuta végzettséget szereztem. Úgy éreztem, hogy jobban megértem majd a gyermekeket, ha családterápiás, rendszerszemléletű ismertekben mélyítem a tudásom, ezért elvégeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a tanácsadó szakpszichológusi szakirányú továbbképzést. A nagyobb képzések mellett lehetőségem nyílt rövidebb, gyakorlati fókuszú workshopokon, tanfolyamokon részt venni.

A munkám során mindig a szülőkkel közösen határozzuk meg a változás irányát. Általában a gyermek egyéni foglalkozásai és a szülőkonzultációk alkotják egy pszichológusi folyamat részeit. Ugyanakkor tartok kifejezetten gyerekek számára alkalmakat (pl: iskolaérettségi vizsgálat), vagy a szülők számára konzultációkat (pl: kognitív-, viselkedésterápiás gyereknevelési eszközök, módszerek).

Gyakran keresnek fel, ha a gyermek túlzóan szorong, fél az új helyzetekben, ha lámpalázas felelés előtt, de akkor is, ha beilleszkedési nehézségei vannak, ha romlik a tanulmányi eredménye. Segítek a vesztességek feldolgozásában, indulatkezelési nehézségekben, szobatisztasági gondokban, vagy testvérféltékenység esetén is.


KÜLDETÉSEM

Pszichológusként az a munkám, hogy óvodás- és iskoláskorú gyermekeknek és szüleiknek segítsek a gyerekek éltével kapcsolatos nehézségekben. Azt tapasztalom, hogy a problémák közepette is sokkal több erő rejlik a családokban, mint azt hinnék. Nekem az a feladatom, hogy ezeket az erőforrásokat megkeressem és a nehézségekkel való megküzdésben támogassam a gyermekeket és szüleiket.

A fenti idézetben Goethe gyökerek és szárnyak képét rajzolja elénk. A gyökerek számomra itt azt jelentik, hogy a családi történetek, a szülők személyisége mind alapkövek, melyen a gyermek építkezik, míg megerősödve készen áll a probléma megoldására. A szárnyak pedig? Mindaz, amivel egy gyerek képessé válik repülni: a gyökereiből és a saját tapasztalataiból kialakult személyisége, a készségei és annak tudása, hogy bíznak benne.


GYERE EL HOZZÁNK, SEGÍTÜNK.

EGYEZTESS IDŐPONTOT oláh Dorottya tanácsadó szakpszichológus és integratív gyermekterapeutához:

06 70 520 8482

Miért nálunk válassz pszichológust?


KI A LEGJOBB PSZICHOLÓGUS NEKED?

Amikor felhívsz bennünket, asszisztensünk veszi fel a telefont, aki megkér Téged, hogy töltsd ki az online kérdőívünket. Ezt a klinikai szakpszichológus kollégánk értékeli ki, mert ő pontosan ismeri a munkatársaink szakterületét, jártasságát a különböző problémákban és ennek megfelelően javasol pszichológust számodra.


MEGOLDÁS MOST

A JELENRE FÓKUSZÁLUNK

A terápia kezdeti fázisában a jelen problémáira koncentrálunk, hiszen a kliens a jelenben él, most van szüksége új, kielégítőbb működésmódokra. A tartós pszichés jól-lét kulcsa az, hogy a pszichológus ne csupán tüneti kezelést adjon, hanem a mélyen gyökerező, kiváltó okokat is segítsen felderíteni.

GYÓGYSZER NÉLKÜL?

A pszichoterápia és a pszichológiai konzultáció alapvetően gyógyszerek nélkül zajlik. Viszont amennyiben szakemberünk úgy ítéli meg, hogy gyógyszeres kiegészítő kezelésre is szükség van, akkor pszichiáter kolléga bevonását javasolja, amire rendelőnk keretei között is lehetőség nyílik.


Ha segítségre van szükséged, egyeztess időpontot munkatársainkhoz:


A TE FEJLŐDÉSEDRE KONCENTRÁLUNK

Munkatársaink elkötelezetten azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban, tartós állapotjavulást érjenek el.

Természetesen mi sem "varázspirulát" kínálunk, hiszen a valódi változás benned zajlik, amiért aktívan tenned kell, de szakembereink minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megértsd a nehézségeidet és egy örömtelibb életet élhess.


Ha azt akarod, hogy a terápia valóban használjon is, és ne csak "eljárj" valahova, kérj időpontot hozzánk:

06 70 520 8482

SZERETETTELJES SZEMÉLYISÉG

Munkatársnak olyan pszichológus kollégákat választunk, akik szakmailag elhivatottak, tapasztalattal rendelkeznek és személyiségükben is bizalmat hordoznak. Kollégáinkat olyan embereknek tartjuk, akikhez mi magunk is bátran fordulnánk segítségért, és kezdenénk közös munkába velük.

ELÉGEDETT KLIENSEK

A klienseink visszajelzési és a több ajánlás útján érkező ügyfelek megerősítenek bennünket abban, hogy szakmailag kompetens kollégákkal dolgozunk, és a hozzánk fordulók problémáin a legjobb tudásunk szerint igyekszünk segíteni.

ALAPOS SZAKÉRTELEM

Rendelőnk szakmai színvonalának garanciái:

  • Pszichológus munkatársaink a pszichológus diploma megszerzése után is folyamatosan képzik magukat. Klinikai szakpszichológiai vagy PhD és különféle módszerspecifikus képzéseken vesznek részt.
  • Egészségügyi tevékenységüket az ÁNTSZ engedélyezte mind a tanácsadás, mind a pszichoterápia (klinikai szakpszichológusi képesítéssel) területén.
  • Pszichológus munkatársaink részt vesznek legalább egy módszerspecifikus képzésben is pl: Integratív Pszichoterápiás Egyesület, Magyar Családterápiás Egyesület, Magyar Pszichodráma Egyesület, Magyar Hipnózis Egyesület, Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület.

SOKSZÍNŰ SZEMÉLYISÉG

A kiválasztás során olyan jellemzőket kerestünk a kollégák szűrése során, amelyeket értékesnek tartunk egy pszichológus személyiségében, mint például életszeretet, sokszínűség, empátiás készség és hatékonyságra törekvés, hiszen a jó szakember a személyiségével is részt vesz a gyógyításban.

Munkatársainkat nyilvános álláspályázatokon keresztül választottuk ki. Vezérelvünk az egyediség tiszteletben tartása, a tolerancia, valamint az ügyfél- és célközpontúság.


GYERE EL HOZZÁNK, SEGÍTÜNK.

EGYEZTESS IDŐPONTOT PSZICHOLÓGUSUNKHOZ:

06 70 520 8482

SZAKÉRTŐI FELKÉRÉSEK

Központunk munkatársai rendszeres megkeresést kapnak az alábbi médiaszereplőktől, ahol különböző témák kapcsán kikérik a véleményünk a megjelenő anyagok elkészítéséhez.


Ha segítségre van szükséged, egyeztess időpontot munkatársainkhoz: