Landthaller Mónika


Miben segít Mónika

Életvezetési problémák, gyász, hangulatzavarok, szorongások, indulatkezelési nehézségek, borderline személyiségzavar, önismeret fejlesztése, önértékelési problémák, párkapcsolati problémákpánikdepresszió, bipoláris zavarönbizalom fejlesztése.


Egyeztess időpontot Mónikához:

06 70 520 8482

Szakmai tapasztalat

Pszichológus (2012 - 2017) Belügyminisztérium háttérintézménye, Pszichológiai Osztály

- Főbb tevékenységek: alkalmasságvizsgálat, egyéni gondozás

Pszichológus (2008 – 2009) Thalassa Ház, Pszichoterápiás és Rehabilitációs Intézet, Budatétény

- Főbb tevékenységek: egyéni és csoportos terápiák vezetése

Pszichológus (2001 - 2008) Péterfy Sándor utcai Kórház, Idegosztály, Budapest

- Főbb tevékenységek: a bennfekvő páciensek tesztelése, állapotuk felmérése és terápiás vezetése

Pszichológus (2000 - 2001) Szent László Kórház, Onkológia

- Főbb tevékenységek: az osztályon kezelt páciensekkel való foglalkozás, terápiák vezetése

Pszichológus (1999 - 2000) II.sz. Gyermekklinika, Onkológia

- Főbb tevékenységek: beteg gyerekekkel való foglalkozás, szülők lelki támogatása

Pszichológus (1998 - ) Pest megyei Gyermek és Ifjúságvédő Intézet

- Főbb tevékenységek: leendő nevelőszülők vizsgálata, az intézetben tartózkodó gyerekekkel való foglalkozás

 

Képzettségek

 • 2007. szeptember - : POPKE (Pszichoanalitikusan Orientált Pszichoterápiás Kiképző Egyesület, Pszichoterapeuta képzés
 • 2005. szeptember – 2007. június: Tündérhegyi Pszichoterápiás Osztály, Analitikusan orientált pszichoterapeuta képzés
 • 2000. szeptember – 2004. június: Semmelweis Egyetem Budapest, Klinikai szakpszichológusi képzés, felnőtt szakirány
 • 1993. szeptember – 2000. június: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pszichológia szak

 

Folyamatban lévő TOVÁBBKÉPZÉS

 • 2017: TFP - áttétel fókuszú pszichoterápia

 

Kiegészítő Továbbképzések

 • 2016 - : Kiképző pszichoterapeutánál folyamatos szupervízió
 • 2015 - 2016: Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület, Gendlin-féle fókuszterápia, sajátélmény, 140 óra
 • 2008 - 2016: Önismereti képzés kiképző pszichoterapeutánál, Egyéni pszichoanalitikus pszichoterápia, 250 óra 
 • 1997 - 1999: Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület, Rogers-féle önismereti csoport, 250 óra
 • 1997 - 1998: Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, Autogén tréning elmélet, sajátélmény, szupervízió, 100 óra

 

Bemutatkozás

Már korai kamaszkoromban, majd még inkább a gimnáziumi évek alatt alakult ki, illetve erősödött meg bennem a pszichológiai jelenségek, a pszichés problémák, lelki nehézségek iránti érdeklődés. Úgy gondoltam és hiszem ma is, hogy egy-egy elakadás, konfliktus vagy akár testi betegség esetén is a megoldás, a válaszok lelki-érzelmi szinten találhatók meg.

Az ELTE pszichológia szakára való bekerüléssel, tanulmányaim előrehaladásával vált egyre bizonyosabbá számomra, hogy az emberek lelki szinten történő gyógyítása jelenti életfeladatomat. Tanulmányaim és pályám során tudatosan a felnőtt páciensek terápiás megsegítésének módszerei felé haladtam. Pályám első szakaszában egészségügyi keretek között dolgoztam gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt, majd egy terápiás intézetben tapasztalatot szerezhettem a pszichoterápiás segítségnyújtás lehetőségeiről. Ebben az időszakban már a pszichoanalitikusan orientált pszichoterápiás módszerek képezték tanulmányaim fő irányát s mind a mai napig ez a megközelítés jellemzi a pácienseimmel való közös munkát.

Vallom, hogy a pszichoterápiás kapcsolat az elfogadó és biztonságot nyújtó légkör kialakítása mellett akkor lesz gyümölcsöző és ezáltal hasznos a hozzám fordulók számára, ha alázattal és azzal a meggyőződéssel párosul, hogy ez az "utazás" mindkét résztvevő számára valódi tanulást jelenthet.

Administration of the median Theophylline dose required to achieve a therapeutic serum Theophylline concentration in a given visit this site right here A minority of patients (approximately 17%) who tested positive for anti-albiglutide.


Gyere el hozzánk, segítünk.

Egyeztess időpontot Landthaller Mónika pszichológushoz:

06 70 520 8482
 

Miért nálunk válassz pszichológust?


Ki a legjobb pszichológus NEKED?

Amikor felhívsz bennünket, asszisztensünk veszi fel a telefont, aki megkér Téged, hogy töltsd ki az online kérdőívünket. Ezt a klinikai szakpszichológus kollégánk értékeli ki, mert ő pontosan ismeri a munkatársaink szakterületét, jártasságát a különböző problémákban és ennek megfelelően javasol pszichológust számodra.


Megoldás most

A jelenre fókuszálunk

A terápia kezdeti fázisában a jelen problémáira koncentrálunk, hiszen a kliens a jelenben él, most van szüksége új, kielégítőbb működésmódokra. A tartós pszichés jól-lét kulcsa az, hogy a pszichológus ne csupán tüneti kezelést adjon, hanem a mélyen gyökerező, kiváltó okokat is segítsen felderíteni.

GYÓGYSZER NÉLKÜL?

A pszichoterápia és a pszichológiai konzultáció alapvetően gyógyszerek nélkül zajlik. Viszont amennyiben szakemberünk úgy ítéli meg, hogy gyógyszeres kiegészítő kezelésre is szükség van, akkor pszichiáter kolléga bevonását javasolja, amire rendelőnk keretei között is lehetőség nyílik.


Ha segítségre van szükséged, egyeztess időpontot munkatársainkhoz:


A te fejlődésedre koncentrálunk

Munkatársaink elkötelezetten azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban, tartós állapotjavulást érjenek el.

Természetesen mi sem "varázspirulát" kínálunk, hiszen a valódi változás benned zajlik, amiért aktívan tenned kell, de szakembereink minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megértsd a nehézségeidet és egy örömtelibb életet élhess.


Ha azt akarod, hogy a terápia valóban használjon is, és ne csak "eljárj" valahova, kérj időpontot hozzánk:

06 70 520 8482

Szeretetteljes személyiség

Munkatársnak olyan pszichológus kollégákat választunk, akik szakmailag elhivatottak, tapasztalattal rendelkeznek és személyiségükben is bizalmat hordoznak. Kollégáinkat olyan embereknek tartjuk, akikhez mi magunk is bátran fordulnánk segítségért, és kezdenénk közös munkába velük.

ELÉGEDETT kliensek

A klienseink visszajelzési és a több ajánlás útján érkező ügyfelek megerősítenek bennünket abban, hogy szakmailag kompetens kollégákkal dolgozunk, és a hozzánk fordulók problémáin a legjobb tudásunk szerint igyekszünk segíteni.

Alapos szakértelem

Rendelőnk szakmai színvonalának garanciái:

 • Pszichológus munkatársaink a pszichológus diploma megszerzése után is folyamatosan képzik magukat. Klinikai szakpszichológiai vagy PhD és különféle módszerspecifikus képzéseken vesznek részt.
 • Egészségügyi tevékenységüket az ÁNTSZ engedélyezte mind a tanácsadás, mind a pszichoterápia (klinikai szakpszichológusi képesítéssel) területén.
 • Pszichológus munkatársaink részt vesznek legalább egy módszerspecifikus képzésben is pl: Integratív Pszichoterápiás Egyesület, Magyar Családterápiás Egyesület, Magyar Pszichodráma Egyesület, Magyar Hipnózis Egyesület, Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület.

 

Sokszínű személyiség

A kiválasztás során olyan jellemzőket kerestünk a kollégák szűrése során, amelyeket értékesnek tartunk egy pszichológus személyiségében, mint például életszeretet, sokszínűség, empátiás készség és hatékonyságra törekvés, hiszen a jó szakember a személyiségével is részt vesz a gyógyításban.

Munkatársainkat nyilvános álláspályázatokon keresztül választottuk ki. Vezérelvünk az egyediség tiszteletben tartása, a tolerancia, valamint az ügyfél- és célközpontúság.


Gyere el hozzánk, segítünk.

Egyeztess időpontot pszichológusainkhoz:

06 70 520 8482

Szakértői felkérések

Központunk munkatársai rendszeres megkeresést kapnak az alábbi médiaszereplőktől, ahol különböző témák kapcsán kikérik a véleményünk a megjelenő anyagok elkészítéséhez.


Ha segítségre van szükséged, egyeztess időpontot munkatársainkhoz: