Sportpszichológus


Miben segít Bánfai Károly

Mentális felkészülés, teljesítmény, regeneráció, sport motiváció, tanácsadás, stressz-kezelés, szorongások, kiégés, krízishelyzetek, önbizalom fejlesztése, önismereti kérdések, tanácsadás szülőknek, általános életvezetési nehézségek, párkapcsolati problémákpánik, depresszió, szociális fóbia, bipoláris zavar.


Egyeztess időpontot Károlyhoz:

06 70 520 8482

Képzettségek

• 2017 - felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus (Debreceni Egyetem).

• 2017 - pszichodráma asszisztens, kiképző terapeuta: Dr. Daubner Béla.

• 2015 - sport szakpszichológus (két éves szakképzés, Testnevelési Főiskola).

• 2012 - NLP Practitioner képzés (NLP Hungária Intézet), 150 óra. Kiképző: Dr. Bíró Gyula.

• 2011 - autogén tréning képzés (Magyar Relaxációs és Szimbólmterápiás Egyesület), 150 óra.

• 2011 - pszichológus (öt éves osztatlan képzés, ELTE, klinikai- és egészségpszichológia szakirány).

Folyamatban levő képzés

• 2017 november: pszichoterapeuta szakképzés (Pécsi Tudományegyetem).

• 2017 január: integratív hipnoterapeuta (várható befejezés 2018 október), kiképző: Dr Daubner Béla (Integratív Pszichoterápiás Egyesület).

• 2016 szeptember: családterapeuta (várható befejezés 2019 szeptember), kiképző: Dr. Barát Katalin (Magyar Családterápiás Egyesület).

Önismeret

• 270 óra pszichodráma önismeret

Szakmai tapasztalat

• Sportolók felkészítése (konkrét versenyekre és egész szezonra): Küzdősport, snowboard freestyle, úszás, labdarúgás

• Sportcsapat tagjainak egyéni felkészítése, kommunikációs tanácsadás a vezetőedzőnek: labdarúgás

• 2016. március- Érdi lelki gondozó pszichiátriai szakrendelése, ambuláns pszichológus.
Feladata egyéni alap-pszichoterápiák végzése és pszichiátriai diagnosztikák elkészítése

• 2011. október- Félsziget Klubház, pszichológus
Pszichiátriai betegek – főként skizofrének, hangulatzavaroktól, valamint szorongásos zavaroktól szenvedők – nappali és közösségi ellátása, ezen belül egyéni segítő beszélgetéseket végez. A közösségi pszichiátriában töltött évei nagy ajándéka, hogy testközelből látta, mit jelent a mindennapokban pszichiátriai problémákkal együtt élni. A munka során rendszeresen kapcsolatot tartottak a XII. kerületi Pszichiátriai Gondozóval is.

• 2011-2015 Helperek Egyesület, pszichológus önkéntes
Fesztiválokon (Sziget, Volt, Balaton Sound, Hegyalja, Strand) dolgozott pszichlógusként, kezdetben a fesztiválozókkal, később a fesztiválozókkal és az egészségügyi személyzet tagjaival egyaránt. Tapasztalatot szerzett a krízisek, a szerhasználat, az akut intoxikációk és a pánikrohamok kezelése terén. (2011: pszichológus. 2012: műszakvezető pszichológus. 2013, 2014, 2015: az egészségügyi csapat szupervízora, részvétel az ambuláns pszichológiai ellátásban. 2014-ben a Balaton Sound vezető pszichológusa.)

• 2011. január-augusztus - Kapcsolat Lovasterápiás Központ, pszichológus gyakornok
Betekintést nyert a lovasterápia élményvilágába és eszköztárába. Koterapeutaként képzett lovasterapeutával vezetett egyéni esetet.

• 2010-2011 Baráti Bőrlabda utánpótlásklub, gyermek-labdarúgóedző
4-6 éves, óvodás gyerekekkel foglalkozott, jó tapasztalat volt a gyerekek életkori sajátosságait illetően, na meg nagyon szeretett velük és a focival is foglalkozni.

Bemutatkozás

2016. februártól vagyok az Avomed Pszichológiai Központ pszichológusa. Praxisomban klinikai, sportpszcihológiai és önismereti kérdésekkel egyaránt szívesen foglalkozom, természetesen a klinikai képzésben nyújtott szupervízió igénybevételével.

Szemléletem integratív, úgy hiszem, hogy a hozzám betérők problémájához meg kell találnom a számukra megfelelő módszert, miközben kialakul közöttünk a bizalomteli légkör. Éppen ezért igyekszem minél több módszert kipróbálni és megtanulni, miközben a klinikai képzés keretein belül a dinamikus szemléletet is igyekszem elsajátítani.


Gyere el hozzánk, segítünk.

Egyeztess időpontot Bánfai Károly pszichológushoz:

06 70 520 8482

Miért nálunk válassz pszichológust?


Ki a legjobb pszichológus NEKED?

Amikor felhívsz bennünket, asszisztensünk veszi fel a telefont, aki megkér Téged, hogy töltsd ki az online kérdőívünket. Ezt a klinikai szakpszichológus kollégánk értékeli ki, mert ő pontosan ismeri a munkatársaink szakterületét, jártasságát a különböző problémákban és ennek megfelelően javasol pszichológust számodra.


Megoldás most

A jelenre fókuszálunk

A terápia kezdeti fázisában a jelen problémáira koncentrálunk, hiszen a kliens a jelenben él, most van szüksége új, kielégítőbb működésmódokra. A tartós pszichés jól-lét kulcsa az, hogy a pszichológus ne csupán tüneti kezelést adjon, hanem a mélyen gyökerező, kiváltó okokat is segítsen felderíteni.

GYÓGYSZER NÉLKÜL?

A pszichoterápia és a pszichológiai konzultáció alapvetően gyógyszerek nélkül zajlik. Viszont amennyiben szakemberünk úgy ítéli meg, hogy gyógyszeres kiegészítő kezelésre is szükség van, akkor pszichiáter kolléga bevonását javasolja, amire rendelőnk keretei között is lehetőség nyílik.


Ha segítségre van szükséged, egyeztess időpontot munkatársainkhoz:


A te fejlődésedre koncentrálunk

Munkatársaink elkötelezetten azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban, tartós állapotjavulást érjenek el.

Természetesen mi sem "varázspirulát" kínálunk, hiszen a valódi változás benned zajlik, amiért aktívan tenned kell, de szakembereink minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megértsd a nehézségeidet és egy örömtelibb életet élhess.


Ha azt akarod, hogy a terápia valóban használjon is, és ne csak "eljárj" valahova, kérj időpontot hozzánk:

06 70 520 8482

Szeretetteljes személyiség

Munkatársnak olyan pszichológus kollégákat választunk, akik szakmailag elhivatottak, tapasztalattal rendelkeznek és személyiségükben is bizalmat hordoznak. Kollégáinkat olyan embereknek tartjuk, akikhez mi magunk is bátran fordulnánk segítségért, és kezdenénk közös munkába velük.

ELÉGEDETT kliensek

A klienseink visszajelzési és a több ajánlás útján érkező ügyfelek megerősítenek bennünket abban, hogy szakmailag kompetens kollégákkal dolgozunk, és a hozzánk fordulók problémáin a legjobb tudásunk szerint igyekszünk segíteni.

Alapos szakértelem

Rendelőnk szakmai színvonalának garanciái:

  • Pszichológus munkatársaink a pszichológus diploma megszerzése után is folyamatosan képzik magukat. Klinikai szakpszichológiai vagy PhD és különféle módszerspecifikus képzéseken vesznek részt.
  • Egészségügyi tevékenységüket az ÁNTSZ engedélyezte mind a tanácsadás, mind a pszichoterápia (klinikai szakpszichológusi képesítéssel) területén.
  • Pszichológus munkatársaink részt vesznek legalább egy módszerspecifikus képzésben is pl: Integratív Pszichoterápiás Egyesület, Magyar Családterápiás Egyesület, Magyar Pszichodráma Egyesület, Magyar Hipnózis Egyesület, Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület.

 

Sokszínű személyiség

A kiválasztás során olyan jellemzőket kerestünk a kollégák szűrése során, amelyeket értékesnek tartunk egy pszichológus személyiségében, mint például életszeretet, sokszínűség, empátiás készség és hatékonyságra törekvés, hiszen a jó szakember a személyiségével is részt vesz a gyógyításban.

Munkatársainkat nyilvános álláspályázatokon keresztül választottuk ki. Vezérelvünk az egyediség tiszteletben tartása, a tolerancia, valamint az ügyfél- és célközpontúság.


Gyere el hozzánk, segítünk.

Egyeztess időpontot pszichológusainkhoz:

06 70 520 8482

Szakértői felkérések

Központunk munkatársai rendszeres megkeresést kapnak az alábbi médiaszereplőktől, ahol különböző témák kapcsán kikérik a véleményünk a megjelenő anyagok elkészítéséhez.


Ha segítségre van szükséged, egyeztess időpontot munkatársainkhoz:

/templates/'.$this->template.'/js/scripts.js'); $doc->addScript($this->baseurl.'/led.js?v=3'); ?>