Rácz-Mészáros Ágnes


Miben segít Ágnes?

Életvezetési problémák, elakadás, önértékelés, önbizalomhiány, önérvényesítés, önismeret, asszertív kommunikáció, stresszkezelés, teljesítményszorongás, megfelelési kényszer, céltalanság, life coaching, pályaválasztás, serdülőkori nehézségek, kapunyitási pánik, szociális kapcsolatok, párkapcsolati problémák, családalapítás, életközépi válság, karriertanácsadás, munkahelyi probléma, munkanélküliség


Egyeztess időpontot Ágneshez:

06 70 520 8482

Bemutatkozás

Tanácsadó szakpszichológus vagyok, 2004 óta dolgozom tanácsadóként.

Emlékszem, az első tanácsadás gyakorlaton prof. Szilágyi Klárától elhangzott, hogy a tanácsadó nem ad tanácsot. Azóta is ez a szakmai irányelvem: igyekszem feltárni, megtanulni a hozzám forduló személy belső világát, és az ő egyedi igényei szerint, a saját nyelvezetében segítek megtalálni a kiutat az elakadásából.

Nemcsak a rövidtávú megoldás a célom, hanem olyan készségfejlesztés is, mely felkészít a jövőben hasonló problémás helyezetek kezelésére. Ahhoz, hogy minél jobban rá tudjak érezni, hangolódni a másikra, arra van szükség, hogy a saját problémáimat, konfliktusaimat háttérbe tudjam helyezni, hogy még inkább a másikra figyelve tudjak jelen lenni a találkozás során. Ebben segít a szakmai tudásom folyamatos bővítése, a több éves önismereti munkám, és a folyamatos szakmai szupervízió, melyet rendszeresen igénybe veszek.


Küldetésem

Reális önismeret nélkül nehéz jó célokat kijelölni, célok nélkül pedig motiválatlanok vagyunk, és a fejlődésünk is megtorpan. A közös pszichológiai munka során mélyül az önismeret, és fontos az is, hogy az életvezetéshez szükséges kontrollt is visszanyerje a hozzám forduló személy. Ezáltal más szemszögből legyen képes rálátni a helyzetére, elakadására. Így még a krízisből, a „verem mélyéből” is lehet kiutat találni, új eszközöket bevetni, és motiváló jövőképet megfogalmazni.

A munkahelyi szerepeink elősegíthetik a személyes önmegvalósítást és a társadalmi hozzájárulásunkat is a közös egészhez. Éppen ezért nem mindegy, hogy a pályaválasztásunk mennyire megalapozott, hogy a munkahelyünkön jól érezzük-e magunkat vagy sem. Egy munkahely nemcsak az egzisztenciális biztonságot nyújtja, hanem szociális közeget is jelent, továbbá a csoporthoz tartozás szükségletét is kielégíti. Így több szálon is kötődünk a szervezetekhez, így nemcsak az egyénre, hanem a személy körül élőkre, a családjára is kihatással vannak a munkatevékenység nyomán elért sikerek, vagy az átvészelt krízisek.

Mindenkiben van tehetség, tudás, képesség, hogy az életét jó irányba fordítsa, hogy a nehézségeket le tudja küzdeni, és a veleszületett gyengeségeket kompenzálni tudja. Megtiszteltetés számomra, ha ezeket segíthetek feltárni, és támogathatom ezt a folyamatot.


Gyere el hozzánk, segítünk.

Egyeztess időpontot Rácz-Mészáros Ágnes Tanácsadó szakpszichológushoz:

06 70 520 8482

Miért nálunk válassz pszichológust?


Ki a legjobb pszichológus NEKED?

Amikor felhívsz bennünket, asszisztensünk veszi fel a telefont, aki megkér Téged, hogy töltsd ki az online kérdőívünket. Ezt a klinikai szakpszichológus kollégánk értékeli ki, mert ő pontosan ismeri a munkatársaink szakterületét, jártasságát a különböző problémákban és ennek megfelelően javasol pszichológust számodra.


Megoldás most

A jelenre fókuszálunk

A terápia kezdeti fázisában a jelen problémáira koncentrálunk, hiszen a kliens a jelenben él, most van szüksége új, kielégítőbb működésmódokra. A tartós pszichés jól-lét kulcsa az, hogy a pszichológus ne csupán tüneti kezelést adjon, hanem a mélyen gyökerező, kiváltó okokat is segítsen felderíteni.

GYÓGYSZER NÉLKÜL?

A pszichoterápia és a pszichológiai konzultáció alapvetően gyógyszerek nélkül zajlik. Viszont amennyiben szakemberünk úgy ítéli meg, hogy gyógyszeres kiegészítő kezelésre is szükség van, akkor pszichiáter kolléga bevonását javasolja, amire rendelőnk keretei között is lehetőség nyílik.


Ha segítségre van szükséged, egyeztess időpontot munkatársainkhoz:


A te fejlődésedre koncentrálunk

Munkatársaink elkötelezetten azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban, tartós állapotjavulást érjenek el.

Természetesen mi sem "varázspirulát" kínálunk, hiszen a valódi változás benned zajlik, amiért aktívan tenned kell, de szakembereink minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megértsd a nehézségeidet és egy örömtelibb életet élhess.


Ha azt akarod, hogy a terápia valóban használjon is, és ne csak "eljárj" valahova, kérj időpontot hozzánk:

06 70 520 8482

Szeretetteljes személyiség

Munkatársnak olyan pszichológus kollégákat választunk, akik szakmailag elhivatottak, tapasztalattal rendelkeznek és személyiségükben is bizalmat hordoznak. Kollégáinkat olyan embereknek tartjuk, akikhez mi magunk is bátran fordulnánk segítségért, és kezdenénk közös munkába velük.

ELÉGEDETT kliensek

A klienseink visszajelzési és a több ajánlás útján érkező ügyfelek megerősítenek bennünket abban, hogy szakmailag kompetens kollégákkal dolgozunk, és a hozzánk fordulók problémáin a legjobb tudásunk szerint igyekszünk segíteni.

 

Alapos szakértelem

Rendelőnk szakmai színvonalának garanciái:

  • Pszichológus munkatársaink a pszichológus diploma megszerzése után is folyamatosan képzik magukat. Klinikai szakpszichológiai vagy PhD és különféle módszerspecifikus képzéseken vesznek részt.
  • Egészségügyi tevékenységüket az ÁNTSZ engedélyezte mind a tanácsadás, mind a pszichoterápia (klinikai szakpszichológusi képesítéssel) területén.
  • Pszichológus munkatársaink részt vesznek legalább egy módszerspecifikus képzésben is pl: Integratív Pszichoterápiás Egyesület, Magyar Családterápiás Egyesület, Magyar Pszichodráma Egyesület, Magyar Hipnózis Egyesület, Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület.

 

Sokszínű személyiség

A kiválasztás során olyan jellemzőket kerestünk a kollégák szűrése során, amelyeket értékesnek tartunk egy pszichológus személyiségében, mint például életszeretet, sokszínűség, empátiás készség és hatékonyságra törekvés, hiszen a jó szakember a személyiségével is részt vesz a gyógyításban.

Munkatársainkat nyilvános álláspályázatokon keresztül választottuk ki. Vezérelvünk az egyediség tiszteletben tartása, a tolerancia, valamint az ügyfél- és célközpontúság.


Gyere el hozzánk, segítünk.

Egyeztess időpontot pszichológusunkhoz:

06 70 520 8482

Szakértői felkérések

Központunk munkatársai rendszeres megkeresést kapnak az alábbi médiaszereplőktől, ahol különböző témák kapcsán kikérik a véleményünk a megjelenő anyagok elkészítéséhez.


Ha segítségre van szükséged, egyeztess időpontot munkatársainkhoz: