Mi történik a pszichológusnál?


Az első alkalom

Nem kell rögtön megnyílnod

Nem szükséges semmit „prezentálnod”, ha akarod, elmondhatod, pontosan miért kerested fel a szakembert, de az is lehet, hogy a valódi problémád megfogalmazása később a közös munka gyümölcse lesz. Nem kell rögtön teljesen megnyílnod a pszichológusnak, elég annyit elmondanod magadról, amit megfelelőnek érzel, hiszen maga a hallgatás is beszédes lehet.

Nem vagy beszédes?

Ne félj a csendtől, ez nem állásinterjú. A beszélgetést a pszichológus fogja irányítani, de ez nem jelenti ugyanakkor azt sem, hogy kérdésekkel bombázna téged. A jó pszichológus ráérez, hogy kivel hogyan lehet legkönnyebben felvenni a kontaktust, még egy zárkózottabb emberhez is „megtalálja az utat.”

Hogyan tovább?

Részletek megbeszélése

Az első alkalom után megbeszélitek a részleteket: Milyen beavatkozási lehetőségeket lát a szakember, mennyi idő alatt érhető el a kívánt eredmény, stb.

A második alkalomtól

„A második alkalommal már volt mire alapozni az első beszélgetés alapján. Megkérdezte tőlem, hogy „Honnan induljunk?”, és attól kezdve ment minden magától.

Előfordult, hogy olyan témához érkeztünk, ami érzékenyebben érintett, vagy nem tudtam olyan könnyen beszélni róla, ekkor nem erőltetett, hanem ügyesen váltott másra.”


Hívj most időpontért

segítünk szakembert választani:

06 70 520 8482


Ajánlott cikkek