Stressz a vezetők, menedzserek életében


Nagy rajtad a nyomás?

Meddig bírod még?

A vezetők, a menedzserek a stressznek különösen kitett helyzetben vannak, hiszen munkájuktól nem csak a saját, hanem az alkalmazottaik, de akár a teljes cég jövője is függhet. Ezt a terhelést nagyon nehéz huzamosabb ideig elbírni.

Rajtad múlik minden

Amennyiben te vezetőként vagy menedzserként állsz helyt valahol, pontosan tudod, hogy mit jelentenek az álmatlan éjszakák, vagy az a kínzó gondolat, hogy egy nagyobb projekten mennyi minden múlhat.

Te vagy a vezér a csapatban és ebből természetesen előnyöd is származik, de egyúttal sokkal több teendő is nyomja a vállad. Tied a munka, a felelősség, az aggódás, az idegeskedés oroszlán része, hiszen te nem csak magadért, hanem egyenesen mindenkiért felelsz.


Figyelj a jelzésekre

A boldogságod a legfontosabb

Mivel te pontosan tudod, hogy az életben a legdrágább portéka az idő – amelyből neked mindig kevés jut , nem is húzzuk az időt, hanem rögtön rátérünk a lényegre.

Egy projekt sikere sem ér annyit, mint az egészséged és a boldogságod. Sőt, még tovább megyünk. Egy munkatársad jövője sem fontosabb a Tiédnél. Lehet, hogy azt gondolod, hogy ez önzőség, de ha te nem vagy jól, akkor azt az összes környezetedben lévő ember, az összes munkatársad, és a céged is megszenvedi. Ne feledd, elsősorban a saját egészségedért vagy felelős!

Vedd észre a jeleket

Ezért, ha úgy érzed, hogy sokszor kimerült, lehangolt vagy, elvesztetted a motivációdat, szorongó és erőtlen lettél, akkor érdemes megállni két tárgyalás között és elgondolkodni. Ezeket a tüneteket a túlzott stressz, de a kiégés (burnout) is okozhatja.


Sok-sok vezetőnek segítettünk már

ha stressz vagy szorongás gyötör, kérj időpontot:

06 70 520 8482

Ne végy magadra túlzott terhet

Hiszel a céljaidban?

Mindenkit a célok éltetnek, de a te életedben ezek a célok magasabban vannak az átlagnál. Nagyon oda kell figyelned arra, hogy ezek inkább motiváljanak és ne frusztráljanak.

A kudarc

Sok vezető (menedzser) esik bele abba a hibába, hogy vagy irreális elvárásokat támaszt magával szemben, vagy egy kudarc után teljesen összezuhan. A kudarc után hálás lehetsz, mert megmutatja neked, hogy miben fontos még fejlődnöd, és újult erővel sarkall téged arra, hogy legközelebb még jobb légy.


Munka és a magánélet egyensúlya

Ez a kulcs

Mindennek a kulcsa ez. Nem lehet maradéktalanul elégedett az ember, ha a magánéletében minden rendben, de a munkája során nem érik sikerélmények. Ahogyan a munkahelyi sikerélmények sem jelentenek gyógyírt a magánéleti problémákra.

Az egyensúly megteremtése

A stressz akkor fog engedni a szorításból, mikor képes leszel össze egyeztetni a két „világot”. Abban segít neked a pszichológus, hogy megtaláld a módját, hogy miként alakíthatsz ki olyan életet, amelyben mind a munka, mint a magánéleted a megfelelő helyet foglalja el, és egymást erősítve hozzásegítenek téged egy igazán boldog élethez.

Segítünk

Autogén tréning

A személyiséged fejlesztése mellett különösen sokat segíthet neked a relaxációs stresszoldó módszerek elsajátítása is. Ez olyan gyakorlatsorozat mely során megtanulod, hogy hogyan lazítsd el magad, képes leszel nyugodt és ellazult maradni, amikor csak szükséged van rá.

A relaxációs tréning során képessé válsz kezelni és kordában tartani a téged érő stresszt. A stresszoldó relaxációt a terápia keretein belül tanulhatod meg pszichológusunktól.


Hívj minket időpontért

segítünk szakembert választani:

06 70 520 8482