Stressz


Nagy rajtad a nyomás?

Felgyorsult világ

Gyors autó, gyors vonat, gyorsétterem, gyors megoldások, gyors, lényegre törő kommunikáció. Már csak így van esélyünk életben maradni ebben a felgyorsult világban, amelyet ráadásul mi teremtettünk magunknak.

„Nem szabad lassítani”

„Most nem érek rá magammal törődni”

Te is biztosan sokszor érezted úgy, hogy „De jó lenne már lassítani egy kicsit.” Aztán a következő gondolattal el is mostad ennek a lehetőségét: „Most nem szabad, nem érek rá, majd máskor…”. Mert a mai világ, a fogyasztói társadalom egy gondolat köré épül: aki lemarad, kimarad, és te is ebben a miliőben éled a mindennapjaid.

„Mert csak így juthatsz előre”

Így te sem lassítasz, inkább napi 4 kávét is megiszol, alig alszol, pörögnöd kell, mert annak a prezentációnak a munkahelyeden mindenképpen el kell készülnie, hiszen csak úgy juthatsz előrébb, ha látják rajtad, hogy számodra nincs lehetetlen.

Haladsz előre, de megéri?

Sőt, ha évente eljutsz egyszer nyaralni, akkor már szabadnak érzed magad. Ám mégis ott lapul benned egy fura, megmagyarázhatatlan érzés. De nem érted, hogy miért. Hiszen ha megállás nélkül is tökéletesen halad az életed, egyre feljebb jutsz, és egyre többet keresel, egyszóval nem maradsz le semmiről, akkor mégis mi az a megmagyarázhatatlan nyomás, amely egyre többször rád tör?

A stresszkezeléssel nem csak azoknak kell foglalkozni, akiket már elért a kiégés. Változtass, mielőtt még nem késő!


Átalakult a fontossági sorrend

Mit választanál?

Mit választanál? A legújabb okostelefont, vagy egy óra sétát a Margitszigeten? Ne átkozd magad, ha a telefonra szavaztál. Bizonyos erők mindent megtesznek azért, hogy egyre többen az első mellett tegyék le a voksukat, hiszen erről szól a fogyasztói társadalom. Az anyagi javak hajszolásáról. Most pedig fordítsuk meg a kérdést. Melyik ad valójában többet neked?

Okostelefon

1.  szép, modern

2.  lehet vele villogni

3.  el lehet adni

4.  de igazából, amire neked szükséged van, azt a jelenlegi telefonod is tudja…

Egy óra séta

1.  szabadnak, egészségesnek, fiatalosnak érzed magad

2.  oxigénnel telik meg a szervezeted

3.  teljesen ellazulsz

4.  a munkahelyi gondoktól távol végre szabadnak érezheted magad

5.  van időd gondolkodni a saját életedről

6.  akár új embereket is eléd sodorhat az élet

És most?

Most melyiket választanád? Na, erről beszélünk, amikor a sorrend fontosságát hangsúlyozzuk.


Rengeteg embernek segítettünk már a stressz és szorongások kezelésében

kérj most időpontot hozzánk:

06 70 520 8482

 

A romboló stressz

A stressz nem mindig rossz

Rögtön le kell szögeznünk, hogy a stressz nem mindig rossz. Valamennyi stresszre mindig szükséged van, hiszen nélküle unalmas lenne az élet, ez késztet jobb teljesítményre.

A stressz reakció a szervezet beépített mechanizmusa, mely arra hivatott, hogy helyreállítsa az egyensúlyt bennünk. Ha kell, védekezik ha kell, alkalmazkodik.

Ha túlterhelődsz

Akkor leszel bajban, ha a folyó kilép a medréből és elönt mindent. Mert a szervezeted és a lelked is pontosan tudja, hogy mi a jó neked, de annyi impulzus ér téged nap mint nap, melyek már mennyiségükből adódóan is képesek kicselezni, túlterhelni téged és a „rossz” útra csábítani. Ha nem teszel ellene egyre jobban túlterhelődsz, míg végül azt veszed észre, hogy teljesen kiégtél.

Vezetők, menedzserek életében a stresszoldás kérdése különösen hangsúlyossá válik, hiszen ha egy cégvezető „lemerül”, akkor ez az egész cég és az ott dolgozók jövőjét is beárnyékolhatja.

Hajsza a „boldogság” után

Vehet az ember egy nagyon szép házat, egy ideig nagyon elégedett lesz ettől, de ha a házban olyan emberrel él, akivel nem boldog, akkor hiába menekül utána újabb és újabb anyagi javak hajszolásába, nem lesz és nem is lehet boldog.

Az oly régóta vágyott elégedettség és boldogság helyett állandóan idegesség kerülgeti, türelmetlenné válik embertársaival, sokszor megmagyarázhatatlan nyugtalanság tör rá, mely szépen lassan állandó szorongássá alakul. Pedig elvileg ugye mintaéletet él.


Lassíts

Változtass

Már azzal is sokat tettél, hogy elolvastad a cikkünket. Mert képes voltál félreállni a leállósávba és elgondolkodni. Arra biztatunk téged, hogy mielőtt újra kiraknád az indexet és besorolnál a többi, szélsebesen robogó közé, határozd el, hogy mostantól egy kicsit visszaveszel a tempóból.

Tudjuk, hogy ez nem egyszerű, de azzal tudod a stresszt csökkenteni az életedben, ha jobban odafigyelsz magadra, a szervezetedre és annak jelzéseire. Amennyiben pedig nem időszakos megoldást keresel, hanem örökre meg akarsz szabadulni a kínzó érzéstől, akkor tiszta szívvel ajánljuk neked a pszichoterápiát és az annak keretében elvégezhető relaxációs tréninget, amely során megtanulod, hogy

•  Hogyan kell időként levenni a gázpedálról a lábad.

•  Hogyan tudsz akkor is biztonságosan haladni, amikor "tövig kell nyomni".

Segítünk

A stresszoldást a terápia keretei között, pszichológus munkatársunktól tanulhatod meg. Megtanulod, hogy hogyan lazítsd el magad, képes leszel nyugodt és ellazult maradni, amikor csak szükséged van rá. Például a relaxációs gyakorlatok során egymásra épülő feladatokon keresztül megtanulod ellazítani saját tested (bármikor), képes leszel kezelni, kordában tartani a stresszt.

Ha úgy érzed, nem bírsz már a stresszel, a rád nehezedő nyomással, akkor fordulj hozzánk bátran segítségért!

Foglalj most időpontot pszichológusainkhoz!


Hívj minket időpontért

segítünk szakembert választani:

06 70 520 8482


Ajánlott cikkek