Párkapcsolati problémák


Boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat

Képesek vagytok együtt megoldani?

A boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat kialakítása mindannyiunk életének egyik legfontosabb törekvése. Azonban még a tökéletesnek látszó kapcsolatokban is akadnak gondok és megoldásra váró problémák, a kérdés csupán az, képesek vagytok-e együtt, egységben, párként megoldani azokat.

A kapcsolatotok erősebb lesz

Bizonyított tény, hogy a kapcsolati válsághelyzetek megoldása – akár szakember segítségével történik, akár anélkül – közelebb hozza egymáshoz a feleket és viszonyuk, egymás iránti elkötelezettségük erősebb lesz, mint a válsághelyzet előtt volt.

Az élet minden területére kihat

Bizonyára neked is az a legfőbb célod, hogy pároddal a lehető legnagyobb szeretetben éljetek egymást kiegészítve, boldogan. Hiszen a boldog párkapcsolat az élet minden területére kihat, az ember a mindennapokban is sokkal kiegyensúlyozottabban, energikusabban és örömtelibben élhet.

A problémák megoldása

Hullámvölgy

Ha a kapcsolat hullámvölgybe kerül, reményvesztettnek érzheted magad. Ilyenkor azt gondolhatod valamit elrontottál, elkeseredett, csalódott lehetsz.

Találd meg a probléma gyökerét

Persze minden kapcsolat más-más, de vannak bizonyos sémák, melyek menték megtalálhatjuk a nehézségek okát. A fel-felbukkanó félreértések és veszekedések többnyire egy adott problémára vezethetőek vissza. Ennek feltérképezése az első lépés a megoldás felé vezető úton.


Rengetegen fordultak már hozzánk párkapcsolati problémákkal

segítünk neked is, kérj hozzánk időpontot:

06 70 520 8482


Leggyakoribb problémák

Az elköteleződéstől való félelem

Gyakori probléma, hogy féltjük szabadságunkat, függetlenségünket, ezért inkább kihátrálunk, akár egy jól működő kapcsolatból is. Előfordulhat, hogy elbizonytalanodunk: vajon ő számomra a megfelelő partner?

Saját önbizalmunk szintje

Rendkívül gyakori párkapcsolati probléma, hogy éppen saját bizonytalanságunk, önbizalomhiányunk mérgezi meg a kapcsolatot. Ha gyakran elbizonytalanodsz, hogy vajon elég jó nő/férfi vagy-e, az alááshatja a kapcsolatod, különösen, ha féltékenységi gondolatokban testesül meg.

Őszinte kommunikáció

A párkapcsolatok jelentős része az őszinte kommunikáció hiánya miatt romlik meg. Sokan képtelenek kifejezni az érzelmeiket és a valódi vágyaik kimondása helyett nem a valós szándékaikat tartalmazó üzenetet közvetítenek a másik számára.

A nemi szerepek felcserélődése

Sok esetben felcserélődnek a férfi és női szerepek, ilyenkor a másik úgy érezheti, alul marad társával szemben, képtelen kielégíteni az ő igényeit.

Szexualitás

A szexuális problémák is számos kapcsolat megrontói lehetnek. Sokan félünk nyíltan kimondani az igényeinket, ha mi boldogtalanok vagyunk, azt a párunk is érzi, ami arra készteti, hogy máshol keresse a harmóniát.


Konfliktuskezelés

A jelenlegi helyzet elemzése

Mire van szükséged?

Tudatosítanod kell magadban, hogy mit vársz el és mire vágysz egy kapcsolatban majd kommunikáld ezt a párod felé is. Az ilyen témáknál különösen fontos, hogy őszintén, szeretettel beszélj vele, hiszen ha nem megfelelően közlöd igényeidet, azt könnyen támadásként értelmezheti a másik fél.

Kommunikáció

Fontos, hogy megtanuljunk "én-üzenetek" formájában beszélni társunkkal. Ha a párod rendszeresen rendetlenséget hagy maga után és ez téged zavar, akkor ne azt mond neki, hogy „Utálom, hogy ilyen rendetlen vagy.”  „Miért nem vagy képes összepakolni magad után?”.

Ehelyett a saját érzéseidet közöld, és azt, hogy mire van szükséged. Például: „Amikor azt látom, hogy mindenfelé csak otthagyott holmik vesznek körül, azt érzem, hogy rendetlenség van körülöttem, és ez nagyon zavar. Kérlek pakolj el magad után, mert ez nekem fontos.”

Párunk megértése

Rendkívül fontos, hogy igyekezzünk odafigyelni a párunk igényeire is, ha valamiben nem vagyunk biztosak, nyugodtan kérdezzünk rá.

A változás útja

Min tudok változtatni?

Az egyetlen eredményre vezető módszer, ha megpróbáljuk megtalálni a probléma gyökerét és mélyen magunkba fordulva megvizsgáljuk azt, hogy mi is vezetett a párkapcsolati krízisig.

Ha sikerül megtalálni ezt az okot sokkal egyszerűbben tudjuk orvosolni azt. Ilyenkor felmerülhet a kérdés: Min tudok változtatni? Milyen áldozatokat hozhatok annak érdekében, hogy megmentsem ezt a kapcsolatot?

A kapcsolat kettőtök munkája

A teljes és boldog párkapcsolat kialakításhoz fontos, hogy felismerd saját felelősséged is. Hiba volna mindenért a párodat hibáztatni, hiszen egy kapcsolat két ember közös munkája, együtt tesztek érte nap, mint nap.


Szakértő segítség

Fordulj hozzánk bátran

Ha úgy érzed, kapcsolatotok megrekedt, és szeretnétek újra egymásra találni vagy ha fejleszteni akarod magad, hogy jobban működj kapcsolataidban, fordulj hozzánk bátran!

Azért dolgozunk, hogy örömmel töltsük meg az emberek életét azáltal, hogy segítünk nekik megmutatni az utat önmagukhoz, és ezen keresztül az egészséges és boldog párkapcsolathoz.

Párterápia vagy egyéni tanácsadás

A terápiás folyamat során segítünk neked megtalálni a boldog és szabad önmagad, aki élvezi az életét, tele van energiával, és akivel a párkapcsolatban is öröm együtt lenni.Foglalj most időpontot pszichológusainkoz!


Hívj minket időpontért

segítünk szakembert választani:

06 70 520 8482


Hívj minket időpontért

segítünk szakembert választani:

06 70 520 8482


Ajánlott cikkek