Depresszió


A depresszió tünetei

Mi a depresszió?

Ha heteken, hónapokon keresztül azt érzed, hogy megmagyarázhatatlan, véget nem érő rosszkedv, fáradtság, kedvetlenség lett úrrá rajtad, és mindaz, ami addig örömet okozott, legfeljebb semleges a számodra, akkor jó eséllyel a depresszió csapdájába kerültél.

Eltűnik a boldogság

A rosszkedvet nem lehet a szőnyeg alá söpörni, hiszen ez is az élet része, akárcsak a boldogság. A kettő nincs meg egymás nélkül. Viszont a depressziónak köze sincs ehhez az egyensúlyhoz, az életritmus felborul, a jókedv, a boldogság fokozatosan, akár teljesen el is tűnhet, ha nem lépünk időben. Ez egy betegség, méghozzá egy alattomosan pusztító fajta.

A depresszió két típusa

Major (endogén) depresszió

A tünetek reggel jelentkeznek a "legerősebben" és a nap végéig folyamatos a javulás, majd másnap minden kezdődik előről…

Neurotikus depresszió

Itt nem a biológiai ritmus a meghatározó, hanem az ember életében történő negatív eseményekkel, leggyakrabban például haláleset, szakítás, válás miatti veszteségélménnyel függ össze a kialakulása. Általános jellemzői a rossz közérzet, fáradtság, alvászavar, étvágytalanság, motiválatlanság és különféle emésztőrendszeri panaszok. Különleges esetben éppen fordítva játszódik le, és megnövekedett étvággyal és alvásigénnyel jár együtt.


Sok-sok embernek segítettünk már legyőzni a depressziót

egyeztess időpontot hozzánk:

06 70 520 8482


Egyedül a depresszióval

Már nincs kedved felállni?

Az élet néha olyan kihívások elé állít, amelyek próbára tesznek téged. A legtöbbet legyőzöd, áthaladsz rajtuk, de van, hogy akkora pofont kapsz, hogy megszédülsz, és a földre huppansz. Amikor nagyon nagy a baj, akkor egyszer csak azt érzed, hogy már nincs is kedved felállni.

Ilyenkor erőtlenné válsz, elhanyagolod magad, fojtogató szomorúság lesz rajtad úrrá és kilátástalanság gyötör. Amennyiben ezeket a tüneteket több héten keresztül is észleled, szinte biztos lehetsz benne, hogy belecsúsztál a depresszió állapotába.

A környezet nem ért meg

A környezeted nem veszi elég komolyan a depressziód, hiszen nem tudják, mit élsz át belül. Ezért ilyeneket mondanak: „A depresszió nem egy betegség, egyszerűen csak döntsd el, hogy te jól vagy. Szedd össze magad, hagyd abba ezt a nyavalygást.”

Egyre erősebb lesz

Ha valaki belecsúszik a depresszió állapotába, legtöbbször csak szakember segítségével tud felülkerekedni a betegségén. A kezeletlen depresszió szépen lassan, alattomoson teszi egyre nehezebbé és fáradtabbá az ember lelkét.


A depresszió kezelése

Van okod bizakodni

Valószínüleg most hihetetlennek tűnik, de bármilyen mélyen is vagy, rád is vár a fény! Nehéz elhinni igaz? Ülsz, és úgy olvasod ezeket a sorokat, hogy reggel alig bírsz kikelni az jocuripacanele.ro ágyból, hogy folytasd az életed. Nem vagy egyedül ezzel. A depresszió milliókat sújt, de van egy jó hírünk.

A depresszió jól kezelhető

Akik segítséget kérnek megfelelő szakembertől, azok nagyon jó arányban meggyógyulnak. Ehhez te is kellesz és egy jó pszichológus, aki elvezet téged arra pontra, ahol az élet sokkal derűsebb, mint amilyennek most látod.

Szerezd vissza az életed!

Add meg magadnak az esélyt a boldog életre, mert ott van benned az az ember, aki egykor még tele célokkal, vágyakkal és motivációval élte az életét. Légy újra teljes önmagad, és töltsd meg örömmel az életed!

Számos embernek segítettünk talpra állni, fordulj hozzánk bátran!

Egyeztess most időpontot pszichológusainkhoz!


Hívj minket időpontért

segítünk szakembert választani:

06 70 520 8482


Ajánlott cikkek