PÁNIKBETEGSÉG kezelése

A pánikroham az intenzív félelem állapota, mely váratlanul, hirtelen lép fel, és általában 10-30 perc alatt le is cseng. A félelemhez a rosszullét érzése társul, olyan testi tünetek, amelyek megrémisztik a pácienst, aki úgy érzi, orvosi beavatkozásra lenne szüksége. Tehát nagyon különbözik attól a mindennapos izgalomtól, amit egy vizsgahelyzet vagy egy randevú előtt érzünk, különösen amiatt, hogy nincs egyértelmű kiváltó oka.

TÜNETEK:

 1. szívtáji szorító érzés vagy fájdalom
 2. légszomj, fulladásérzés
 3. szapora szívverés
 4. verejtékezés
 5. remegés vagy reszketés
 6. szédülés, bizonytalanság
 7. végtagzsibbadás
 8. hányinger vagy hasi diszkomfort
 9. hő-vagy hideghullámok
 10. halálfélelem vagy a megőrüléstől való félelem


A PSZICHOLÓGUS SZEREPE A GYÓGYULÁSBAN

  1. A pszichológus meghallgatja a problémádat, kérdésekkel segít, javasol, esetleg tesztek segítségével feltárja a teljes problémát.
  2. Javaslatot tesz arra, hogy milyen formában szeretne neked segíteni, veled együtt dolgozni a nehézséged megoldásán - Személyre szabott információkat ad.
  3. Olyan technikákat fog neked tanítani, amik lehetővé teszik, hogy hamarosan meg tudd állítani, majd meg is tudd előzni a pánikrohamok megjelenését.
  4. Csökkenő tünetek esetén, meg fogjátok vizsgálni nem csak a közvetlen kiváltó tényezőket, hanem a háttérben meghúzódó okokat is, és ezekre is megoldást kerestek együtt.
  5. A folyamat akkor zárul le, amikor mind a ketten úgy érzitek, hogy készen állsz, hogy a továbbiakban egyedül nézz szembe az életedben adódó nehézségekkel.

 

MIÉRT FORDULJ PSZICHOLÓGUSHOZ?

A pánikbetegség minél korábbi kezelése azért is fontos, mert minél korábban keresünk szakembert, annál könnyebb a kezelése, ám ha halasztjuk, csak egyre rosszabb lesz az állapotunk, ami nagy szenvedéssel jár. Továbbá ha sokáig fennáll, más betegségek is társulhatnak hozzá.

Rengeteg pánikbetegnek segítettünk már

egyeztess hozzánk időpontot:

06 70 520 8482