onbizalom

Önbizalom nélkül az ember nem élhet boldogságban. Ideig-óráig építheti magát a külső pozitív visszajelzésekből, de ha az önbizalma nem belülről fakad, hanem mások visszajelzéseiből táplálkozik, akkor ez a hamis önbizalom a külső megerősítések elmaradásakor bármikor összeomolhat.

Bővebben

emo

Nem is gondolnánk, hogy egy kiegyensúlyozott élethez mennyire fontos lehet szeretteink támogatása. Az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) kimutatta, hogy akik elég törődést kapnak, kevésbé élnek stresszes életet. Te elég érzelmi támogatást kapsz?

Bővebben

jelentudatosság

Az angol „mindfulness” kifejezésnek többféle magyar fordítása is létezik, ezek közül talán a legszerencsésebbek a tudatos jelenlét, a jelentudatosság vagy éber jelenlét. E fogalom a tudatnak azt az állapotát jelöli, amikor az adott pillanatban teljesen jelen vagyunk, ítélkezés-mentes, akaratlagosan rögzített, éber figyelmünkön keresztül.

Bővebben

onbizalomnov2

Az önbizalom, avagy az önértékelés, a saját magadba vetett hited, bizalmad, saját magadról kialakított képed tükre. Az önbizalom, mintegy pajzs jelenik meg a nehéz helyzetekben, támogat a kihívásokban, és átsegít a konfliktusos szituációkon.

Bővebben