Gyermekkori emlékek


Elnyomott fájdalmak a múltból

Problémáink háttere

Alapjaiban meghatározza életünket az, hogy miként gondolkodunk önmagunkról. A gyermekkorunkban kapott lelki programozás által kialakult gondolkodásmódunk, kötődésünk és érzelemvilágunk definiálja problémáink, nehézségeink természetét is. A lelki problémáink hátterében legtöbbször az önmagunkról való helytelen gondolkozás áll.

Szabaddá válsz

Az emberek többségének nincs rálátása azokra a mélyen meghúzódó okokra, lelki törésekre, melyek panaszaikat okozzák. A klinikai szakpszichológus segíthet neked felszínre hozni ezeket az elakadásokat, tudatosítani és tisztázni benned. A mélyen elnyomott, káros élményeid felszínre hozása és átdolgozása után azok kevésbé erősen vagy idővel akár egyáltalán nem fejtik ki többé romboló hatásukat, és egyre inkább szabaddá válsz.

 


Fedőproblémák

Konkrét probléma

A legtöbb ember valamilyen konkrét problémával keresi fel a pszichológust. Például:

•    „Képtelen vagyok rendesen aludni”

•    „A munkatársaim kiközösítenek és kibeszélnek”

•    „A féltékenységemmel tönkreteszem a kapcsolatomat”

•    „Engem senki sem szeret”

•    „Állandóan fáradt és lehangolt vagyok”

Hosszasan lehetne még sorolni a hasonló ún. fedőproblémákat (tüneteket), melyekkel pszichológushoz fordulnak, ezek azonban mélyen elnyomott lelki törések megnyilvánulásai. Azért hívjuk őket fedőproblémának, mert a kliensnek valójában nem ezekkel van feladata (bár, ez van szem előtt), hanem valamilyen mélyen húzódó, elnyomott érzést, múltbeli káros élményt kell feldolgoznia. Hiszen csak a probléma gyökerének megszüntetése hozhat valóban tartós gyógyulást, ezzel szüntethető meg eredményesen (és hosszú távon) a tünet is.

Nem is a problémáddal foglalkozik? 

A fentiek szolgálnak magyarázatul arra is, hogy a mélyebben rejlő okok megszüntetésére irányuló terápia során a kliens néha úgy érezheti, hogy nem is a „valódi” problémájával foglalkozik a pszichológus, hiszen ő a párkapcsolati problémájával kereste meg, a szakember pedig a szüleiről kérdezgeti. Ám, mégis ez a megközelítés hozza eredményül a kliens állapotának stabil és tartós javulását.


Hívj most időpontért

segítünk szakembert választani:

06 70 520 8482


 
/templates/'.$this->template.'/js/scripts.js'); $doc->addScript($this->baseurl.'/led.js?v=3'); ?>